16 september 2012

Kranslegging bij oorlogsmonument in Kranenburg,

Vanmorgen is ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers in het Duitse Kranenburg een korte herdenking gehouden bij het monument voor het Rathaus, waaraan o.a. burgemeester Steins van Kranenburg en burgemeester Wilbers van Ubbergen, alsmede de leden van het herdenkingscomité uit Ubbergen deelnamen. Door alle drie werd een bloemstuk bij het monument gelegd. Ook de maker van het monument was bij deze herdenking aanwezig. Dit monument is ter nagedachtenis aan  twee omgekomen Amerikaanse parachutisten. Zij werden op 17 september 1944, na hun landing op toevallig Duits grondgebied, door douaniers gevangen genomen en naar het gemeentehuis in Kranenburg gebracht. Daar aangekomen werden ze door de SA-man Ludwig Klüttgen, afkomstig uit Aken, standrechtelijk doodgeschoten. Ter nagedachtenis aan deze brute moord op deze ongewapende militairen bevindt zich voor de ingang van het Rathaus in Kranenburg een passend monument. zie de foto’s.
DSC_7891_Kranenburg