9 september 2012

Drama in Kekerdom

Zondag is de politie een grootschalig onderzoek gestart na het aantreffen van drie dodelijke slachtoffers in een woning aan de Weverstraat in Kekerdom. Eén van de doden is een medewerker van de politie Gelderland-Zuid. Zondagmiddag startte de politie een team van ruim 20 rechercheurs een grootschalig onderzoek. De woning waar de slachtoffers zijn aangetroffen, is afgezet als plaats delict (PD) en de politie startte direct met forensisch onderzoek. De PD-unit van het politiekorps Gelderland-Zuid staat bij de woning aan de Weverstraat in Kekerdom. De politie gaat uit van een misdrijf. Onder de doden bevindt zich een medewerker van het politiekorps Gelderland-Zuid. De relatie van de andere slachtoffers met deze medewerker staat niet vast en is nog onderwerp van onderzoek. In het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door het politiekorps Gelderland-Midden, worden nog alle scenario’s open gehouden. Dat het onderzoek wordt uitgevoerd door het korps Gelderland-Midden is gebruikelijk wanneer er medewerkers van een politiekorps betrokken zijn.  Getuigenoproep Het rechercheteam is op zoek naar mensen die informatie hebben die kan bijdragen aan dit onderzoek. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of desgewenst anoniem via 0800-7000. (Bron: Politie Gelderland-Zuid)
zie de omgevingsfoto’s

DSC_2157_drama

 

 

Update onderzoek Kekerdom

Kekerdom, 09-09-2012 • In het onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van drie dodelijke slachtoffers in een huis aan de Weverstraat in Kekerdom heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij blijkt te zijn ondergebracht in de woning van een van de slachtoffers, de 59-jarige politieman van het korps Gelderland-Zuid.

Of de aanwezigheid van de hennepkwekerij in de woning van de politieman verband houdt met de zaak wordt nader onderzocht. Van de overige twee slachtoffers, een man en een vrouw, is de identiteit nog niet vastgesteld.

Doodsoorzaak nog niet vastgesteld
Wat er zich precies heeft voorgedaan in de woning van de 59-jarige man en wat de aanleiding is geweest wordt nog nader onderzocht. Ook is de doodsoorzaak van de slachtoffers nog niet vastgesteld. Wel gaat het onderzoeksteam uit van een misdrijf.

Gedurende het onderzoek worden voorlopig geen verdere mededelingen gedaan. (Bron: regiopolitie Gelderland-Zuid)

Voortgang onderzoek Kekerdom

Kekerdom, 10-09-2012 • In het onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van drie dodelijke slachtoffers in een huis aan de Weverstraat in Kekerdom heeft de politie een tweede hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was ondergebracht in een pand in Millingen aan de Rijn. Dat pand werd gehuurd door een 50-jarige man en een 47-jarige vrouw. Deze twee huurders werden op zondag 9 september naast het lichaam van een 59-jarige politieman van het korps Gelderland-Zuid aangetroffen. In de woning van de politieman in Kekerdom werd ook een hennepkwekerij aangetroffen.

Het pand in Millingen aan de Rijn, dat werd gehuurd door de twee slachtoffers, werd verhuurd door een andere medewerker van het korps Gelderland-Zuid. Het is niet duidelijk of hij op de hoogte was van de aanwezigheid van de hennepkwekerij.

Wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning in Kekerdom wordt nog nader onderzocht. Ook is nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak is van de drie dodelijke slachtoffers. Woensdag en donderdag zal er sectie worden verricht op de lichamen.
Het onderzoek in de woningen in Kekerdom en Millingen aan de Rijn wordt voortgezet. De politie heeft daarnaast buurtonderzoek gedaan in zowel Kekerdom als Millingen aan de Rijn.

Onderzoek en woordvoering door korps Gelderland-Midden
Het onderzoek naar de drie aangetroffen doden in Kekerdom, waaronder een agent van het korps Gelderland-Zuid, is inmiddels volledig overgenomen door het politiekorps Gelderland Midden. In verband hiermee ligt ook de woordvoering over deze zaak bij de afdeling communicatie van Gelderland Midden. (Bron: regiopolitie Gelderland-Zuid)

Slachtoffers Kekerdom door vuurwapengeweld omgekomen

Regiokorps Gelderland-Zuid, 14-09-2012 • De drie doden die afgelopen zondag 9 september waren aangetroffen in huis van een 59-jarige politieman uit Kekerdom zijn door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Dat is gebleken uit sectie die deze week op de lichamen is verricht.

De slachtoffers zijn (naast politieman Jan Petter) Rene van de Wijdeven en Inge Kee uit Millingen aan de Rijn. De lichamen werden in huis bij Petter in Kekerdom aangetroffen. Petter bleek te zijn overleden als gevolg van een schotwond in het hoofd. De andere twee slachtoffers zijn overleden als gevolg van meerdere schotwonden aan lichaam en hoofd.  De lichamen van de slachtoffers zijn vrijdagochtend 14 september op last van het Openbaar Ministerie vrijgegeven.

 

Andere wapens

Gedurende het onderzoek werd ook een vuurwapen aangetroffen dat kennelijk bij de schietpartij was betrokken. Het gaat om het dienstwapen van de politieman, zo is inmiddels vastgesteld.  Het onderzoek richt zich nu onder meer op wie het vuurwapen heeft gehanteerd en of er mogelijk ook nog met andere wapens dan het gevonden wapen is geschoten. Daarnaast wordt nog onderzocht of de aangetroffen patronen (kogels) verschoten zijn met het aangetroffen vuurwapen, of wellicht door een ander wapen. Ook is nog onduidelijk welke rol precies de drie personen in het incident hebben gespeeld. Wel is duidelijk dat ze elkaar kenden.

 

Hennepkwekerijen

Zowel in het huis van Petter als van de andere twee slachtoffers werden hennepkwekerijen aangetroffen. In de woning van de politieman bleek het om een werkende hennepkwekerij te gaan, in de kwekerij in huis bij de andere twee in Millingen aan de Rijn werden geen planten aangetroffen. Het ging hierbij om een kwekerij in oprichting. Van de Wijdeven en Kee huurden het huis. De woning in Millingen aan de Rijn is eigendom van een andere medewerker van de politie Gelderland-Zuid. Tot nu toe is niet vastgesteld dat hij weet had van de hennepkwekerij in zijn huis. De woningen in Kekerdom en Millingen aan de Rijn zijn nog niet vrijgegeven en blijven onder het beheer van de politie in verband met eventueel nader sporenonderzoek (Bron: Politie GLZ)

DSC_4614_Huis_MadR

Bij de woningen is camerabewaking.

 

De Telegraaf

Omroep Gelderland

Algemeen Dagblad 211212

AD 22-12-12