8 september 2012

Frontale aanrijding Kapitteldijk in Leuth

Bij een frontale aanrijding op de Kapitteldijk te Leuth (nabij de Thornse Molen) zijn zaterdagmiddag om 12.45 uur twee inwoners van Leuth gewond geraakt en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Net voorbij de “Thornse Molen” haalde een Poolse bestuurder een tractor met aanhangwagen ander voertuig in en kwam daarbij op het weggedeelte, bestemd voor het tegemoetkomende verkeer, waar op dat ogenblik het echtpaar uit Leuth in hun personenauto met aanhangwagen reed. Deze bestuurder week nog zoveel mogelijk uit naar rechts maar kon, ivm het talud, niet verder naar rechts, waarna de frontale aanrijding volgde. De traumahelikopter, alsmede twee ambulances kwamen ter plaatse en met hun hulp zijn de gewonden behandeld. De Poolse inzittenden werden ter plaatse “bekeken” en hoefden niet naar het ziekenhuis. Ook een team van de Verkeers Ongevallen Analyse van de Regiopolitie Gelderland-Zuid is ter plaatse geweest en heeft een onderzoek ingesteld. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de bestuurder weer naar huis mocht en dat zijn vrouw nog wel een dag en nacht ter observatie in het ziekenhuis moet blijven, maar dat de a.s. moeder met haar (ongeboren)baby het gelukkig goed maken. zie de foto’s.
DSC_1246_aanrijding