5 september 2012

Wethouder Barber ontvangt handtekeningen

In de Dr.Kochlaan in Ooij heeft de gemeente 10 bomen gerooid omdat er een ziekte inzit. Toen dit bekend werd hebben een aantal bewoners een brief opgesteld met vragen, opmerkingen en meningen over het rooibeleid ten aanzien van de Dr.Kochlaan. Daarnaast hebben zij een handtekeningenactie gehouden om aan de wethouder duidelijk te maken dat alle bewoners deze actie ondersteunen.  De brief is samen met de handtekeningen, vanmiddag in de Dr.Kochlaan, overhandigd aan wethouder Ria Barber. Het is door de bewoners zeer op prijs gesteld dat de wethouder bereid is gevonden om ter plaatse de actie aan te horen.  Vragen van de bewoners zijn: “Worden er bomen terug gepoot? Welke soort? Binnen welke termijn? Wanneer worden de andere bomen gerooid?  Wensen van de bewoners zijn: Een ander soort boom terug plaatsen? Komen die bomen op dezelfde plaats te staan? Binnen welke termijn wordt het trottoir hersteld? Reactie van de wethouder is dat zij graag op deze uitnodiging is ingegaan. In de aankondiging over het rooien van de 10 bomen is ook vermeld dat de bewoners zouden worden uitgenodigd om verdere plannen met hen te bespreken. Vanuit dat standpunt was, naar haar mening, deze actie een beetje voorbarig. Zij was toch blij om de situatie ter plekke gezien te hebben en de meningen van de bewoners aangehoord te hebben. De fotoreportage van de aanwezigheid van de wethouder  is van Marcel Kersten. zie de foto’s.

DSC00070_bomen_Kochlaan