4 september 2012

waarschuwing blauwalg in de Bisonbaai

WAARSCHUWING VOOR BLAUWALG BIJ DE BISONBAAI TE OOIJ

De provincie Gelderland waarschuwt voor de aanwezigheid van blauwalg in recreatieplas de Bisonbaai  in Ooij. Deze blauwalgen kunnen huid-, maag- of darmklachten veroorzaken. Onder invloed van wind kan er ophoping van de blauwalgen plaatsvinden in een gedeelte van het zwemwater. Dan ontstaat een groene of groenblauwe olieachtige laag die op het water drijft. Er wordt voor gewaarschuwd om niet door deze drijflaag heen te zwemmen en er geen kinderen in te laten spelen.

DSC_0836

 

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op:

–       www.gelderland.nl/zwemwater

–       de teletekstpagina’s van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder)

–       NOS teletekst pagina 725

 

Klachten over het zwemwater?

Bel het Provincieloket, tel. (026) 359 9999.