4 september 2012

Op zoek naar oorlogsgraven en munitie

De ECG is deze week op zoek naar oorlogsgraven en munitie langs de Kerkdijk in Erlecom in de buurt van het voormalige buurtschap Thornsemolen. Daar is in de oorlog hevig gevochten en er is sprake van, dat er nog steeds vermiste militairen begraven moeten liggen. In 1985 zijn daar langs de dijk diverse lichamen van o.a. Duitse militairen gevonden. Met geavanceerde apparatuur zoekt men de weilanden en de dijk af. Via GPS staat men in verbinding met een computer, welke alle metalen voorwerpen in de grond registreert. Het voertuig staat gestald bij de boerderij van Zeeger Stappershoef en ook daar overnacht het personeel van de ECG in een camper. Ook op de Vlietberg wordt onderzoek gedaan. zie de foto’s.

DSC_0750_ECG

One Response to Op zoek naar oorlogsgraven en munitie

  • Goeden morgen,

    Is bekend of bij deze onderzoeken ook daadwerkelijk graven of lichamen zijn gevonden? Zo ja, wie zou mij daar meer over kunnen vertellen? Ik ben op zoek naar een vermiste oom, die tussen 20 en 24 september 1944 in de buurt van Erlecom gesneuveld is.

    Elke tip is welkom.

    Hartelijke Groet,
    Jens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.