28 augustus 2012

Leven in tenten in Orientalis

Zondag 2 september: ‘Leven in tenten’

10:00 – 17:00 uur Museumpark OrientalisWonen_en_leven

Duizenden jaren geleden leefden Abraham, Isaak en Jacob. Zij woonden niet in huizen, maar in tenten. In oude boeken, zoals de Bijbel en de Koran, kun u verhalen over hen lezen. Misschien ken je er wel één. Drie godsdiensten die wij nu kennen ontstonden uit het geloof van deze mannen. Het zijn het Jodendom, het christendom en de islam. Daarom zijn Abraham, Isaak en Jacob heel belangrijk voor deze godsdiensten. Ze worden de ‘aartsvaders’ genoemd.

Wilt u meer weten over hoe de aartsvaders lang geleden leefden? Daarvoor hoeft u helemaal niet zo ver terug in de tijd. Er leven nog steeds mensen in het gebied waar zij toen woonden. Natuurlijk is het leven nu veel moderner. De mensen hebben er net als wij auto’s en televisies. Rond het jaar 1900 was dat nog niet zo. Toen leek het leven nog heel veel op dat van Abraham, Isaak en Jacob lang geleden. Met de mensen uit die tijd kunt u in Museumpark Orientalis kennismaken. Gaat u mee terug naar 1900?