23 juli 2012

Verdachten in Ooij aangehouden

Politieagenten hebben zaterdagnacht op de Erlecomsedam in Ooij een 28-jarige Amsterdammer aangehouden voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Hij hield zich verdacht op bij een industrieterrein volgens een getuige. De man zou met een gereedschapstas lopen, in gezelschap van een ander persoon. Omdat de getuige het niet vertrouwde werd de politie gebeld. Deze trof de 2e man niet aan, wel de verdachte met zijn eigen verhaal. Hij verklaarde een buitenechtelijke ontmoeting te hebben en had daarvoor zijn auto comfortabel ingericht. Het ontbrekende identiteitsbewijs en een koevoet pasten echter niet geheel in het plaatje. Hierop is de verdachte meegenomen voor overtreding van de APV, die geen inbrekersgereedschap toestaat ’s nachts.. Maandagmorgen was het opnieuw raak in Ooij. Getuigen zagen in de Prins Mauritsstraat een auto staan met daarin twee slapende mannen. De politie werd gebeld en nadat de twee mannen vertrokken, werden ze door één van de buurtbewoners gevolgd, waarna bleek, dat ze hun auto opnieuw in Ooij parkeerden in de parkeerhavens bij café Vink in Ooij. Daar werden ze door de politie gecontroleerd en toen bleek, dat het twee Polen waren in een gestolen auto. Beide personen zijn aangehouden. Update. Inmiddels is de politie met een verklaring gekomen en zij spreken over een 18 jarige man en vrouw, afkomstig uit Nijmegen. (zie hier onder)

Slapen in gestolen auto

Ooij, 23-07-2012 • Maandagochtend tegen acht uur werden surveillerende agenten naar de Prins Mauritsstraat in Ooij gestuurd waar twee personen zouden liggen te slapen in een auto. Die bleek als gestolen gesignaleerd te staan.

Terwijl de politie aanrijdend was, gaf de getuige door dat de auto wegreed richting Koningin Emmastraat. Meteen zijn meerdere eenheden in de omgeving gaan zoeken. Al snel vonden zij de auto terug in een parkeervak aan de Koningin Julianalaan.

In de auto zat een vrouw en in de nabije omgeving zagen andere agenten een man lopen. Beiden, van 18 jaar en afkomstig uit Nijmegen, zijn aangehouden op verdenking van diefstal of heling. De twee zitten ingesloten voor verhoor en zijn lopende verder onderzoek in verzekering gesteld.

De auto is samen met diverse aangetroffen goederen voor het onderzoek in beslag genomen. De politie is onder andere bezig met het horen van getuigen. Ook is een buurtonderzoek gedaan.