23 juli 2012

Installatiemis pastoor Henk Janssen in Beek.

Met een wat sobere, maar toch feestelijke,  mis in de Beekse grote Bartholomaeuskerk heeft de parochie Beek zondag zijn nieuwe pastoor Henk Janssen ingehuldigd. Zonder veel franje, want de bisschop in Den Bosch had hem dispensatie verleend om nu officieel te worden ingehuldigd, ging hij samen met diaken Henk Nieuwenhuis deze mis voor, waarbij ook de Beekse schutterij BUB aanwezig was. Aan het einde van de mis vertelde pastoor Henk Janssen, dat hij door de bisschop was gevraagd om twee nieuwe parochies te vormen, waarvan hij dan de pastoor wordt. Dit wordt aan de ene kant de parochie, welke bestaat uit alle prochies in de gemeenten Ubbergen en Millingen aan de Rijn en aan de andere kant de parochies uit de gemeente Groesbeek. En daarbij wordt dan ook bekeken, welke kerken er in de toekomst gaan sluiten. zie de foto’s

DSC_0316_pastoor_Janssen