19 juli 2012

De 3e wandeldag van de Vierdaagse 2012

Veel regen, afgewisseld met een felle zon, dat maakten de lopers van de Nijmeegse Vierdaagse vandaag in Berg en Dal mee. Maar de stemming bleef er in en op de Watertorenweg, waar veel discomuziek gedraaid werd, veerden alle lopers weer op en gingen veelal de handen in de lucht. Deze route was nieuw en zorgde er voor, dat de lopers op de Kerstendalsweg, bij de aansluiting met de Oude Kleefsebaan in een soort fuik terecht kwamen, waardoor enige oponthoud ontstond. De lopers die na 15.00 uur de feesttent van de gemeente Ubbergen passeerden, waarin o.a. burgemeester Paul Wilbers, wethouder Ria Barber en de nieuwe politiechef van Groesbeek, Ton Valkenet de lopers een hart onder de riep probeerden te steken, moesten dat allemaal in een natte omgeving doen. Deze dag vielen 935 lopers uit, dat is 2% van de lopers en minder dan het gemiddelde in de afgelopen 10 jaren. De Hamerparty op het terrein van voormalig Hotel Hamer, waar ook een brunch genuttigd kon worden, was weer een succes. De opbrengts hiervan is bestemd voor Hospice Bethlehem. zie de foto’s. (komen nog meer)
DSC_7701_vierdaaagse