18 juli 2012

De tweede wandeldag van de Vierdaagse.

De tweede wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse, ook bekend als de roze woensdag, ging vandaag door het Land van Maas en Waal, Wijchen en Beuningen. De lopers hadden goed weer en dat zorgde er voor dat het aantal uitvallers vandaag mee viel. Het waren er 908 op de dag, die bekend staat als de zwaarste dag. In Nijmegen mochten de wandelaars deze keer niet over het eerste stuk van de Waalkade i.v.m. problemen aan de damwand maar liepen ze via de Rode Toren en de Oude Haven om zo weer bij de rotonde op de Waalkade uit te komen. Een moeilijk stukje weg, omdat daar nog “oude keien” liggen maar veel wandelaars liepen daar door de goot of naast de weg, waar wel gewone stenen lagen. Maar dat nam niet weg, dat veel wandelaars dat stuk gezelliger vonden dan de oude route langs de Waalkade. Op de Voerweg speelde o.a de Novio Busband, welke voor veel gezelligheid zorgde. Zij losten de Oosterbloaskapel uit Enschede af, die er ook een feest van maakten. De lopers bleven tot kort voor 17.00 uur de Waalkade passeren en dat leidde voor een aantal, vooral oudere mensen tot een ontgoocheling. Zij kwamen na 17.00 uur binnen en werden voor de rest van de Vierdaagse uitgesloten. Jammer, temeer omdat later bleek, dat op dinsdag nog tot 17.15 uur was gestempeld. zie de foto’s
DSC_6623_4d