17 juli 2012

WFM op de digitale kabel in Ubbergen en Millingen

WFM-LogoSinds dinsdag 17 juli is de WFM-Kabelkrant ook opgenomen in het digitale pakket van UPC, en wel op kanaal 31. Steeds meer mensen in Ubbergen en Millingen aan de Rijn kijken uitsluitend nog via het digitale pakket, zodat het aantal kijkers op het analoge pakket de laatste tijd door deze ontwikkeling was afgenomen. Om digitale doorgifte mogelijk te maken levert WFM het kabelkrantsignaal bij UPC aan in de zogenaamde headend in Zevenaar. Dat is het centrale centrum voor deze regio waar alle radio-en tv-zenders worden gedistribueerd. Overigens kan men de uitzendingen ook blijven bekijken in het analoge pakket op kanaal S14+ (256 Mhz).  Momenteel is WFM ook bezig met de voorbereidingen voor doorgifte bij KPN, Telfort en XS4All.

De zender kan pas ontvangen worden na de dagelijkse update van UPC. Dit kun je ook zelf doen via deze link.