14 juli 2012

Pastor Thuring uit Breedeweg overleden

Afgelopen donderdag is in zijn woonplaats Breedeweg , 2 dagen na zijn 80e verjaardag, pastor Thuring overleden. Pastor Thuring is jarenlang de pastoor van de parochie Breedeweg geweest en was veel betrokken bij de herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog in het gebied Rijk van Nijmegen. Vorig jaar was hij op 4 mei nog aanwezig bij de onthulling van de herinneringsplaquette in Erlecom.  Hij gold als een kenner van de Tweede Wereldoorlog en was een van de oprichters van het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. In 2008 vierde hij zijn gouden priesterjubileum. In datzelfde jaar leidde hij ook de viering ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Sint Antonius Abt parochie in Breedeweg. Pastor Gerard Thuring keerde in mei 2011 terug in Breedeweg na een lange revalidatie na een hartaanval. Zijn opvolger werd pastoor Henk Janssen. Op woensdag 18 juli a.s. om 19.00 uur zal de avondwake worden gehouden in de parochiekerk St. Antonius te Groesbeek-Breedeweg. In deze kerk zal op zaterdag 21 juli om 12.00 uur de H. Mis van Requim worden opgedragen, waarna de begrafenis aansluitend volgt op de R.K.begraafplaats te Groesbeek-Breedeweg.

DSCF5689_Pastor_Thuring

 

Pastoor_Thuring