25 juni 2012

Neptelefoontjes uit naam van Microsoft,

Een inwoner van Leuth meldde het volgende:”Ik werd vrijdag gebeld door een ” nep microsoft medewerker” die zei ,dat mijn computer niet in orde was wegens allerlei foutrapporten. De man sprak gebrekkig Engels en daarom kon ik het hele verhaal niet volgen, waarna ik het gesprek heb afgebroken. Navraag bij Microsoft Nederland leerde mij, dat Microsoft nooit klanten belt. De bedoeling van zo’n nep microsoft telefoontje is om programma’s te installeren en daar dan geld voor te vragen , terwijl je die niet nodig hebt. Ook kan het een smoes zijn om per ongeluk  je gegevens van de bankzaken te weten te komen. Als je meer informatie wilt. kun je Microsoft Nederland  bellen op 020-5001500. In februari is hier op fraudehelpdesk ook een artikel over gepubliceerd. Deze groep is echter pas een paar weken bezig volgens Microsoft.”.  Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Op Internet staat ook een artikel hierover van een eerdere actie. Lees hier.
Intussen zijn er al meerdere meldingen binnen gekomen!!