17 juni 2012

Alcoholcontrole in Beek

De Regiopolitie Gelderland-Zuid heeft de afgelopen nacht 5 mensen bekeurd voor het “rijden onder invloed”.  Twee daarvan werden gepakt bij controles in Beek-Ubbergen. Daar waren twee bestuurders over de schreef gegaan. Een 38-jarige vrouw uit Berg en Dal blies 265 ugl en kreeg buiten een proces-verbaal een rijverbod van een uur opgelegd nadat zij op de Rijksstraatweg was aangehouden. Een 45-jarige man uit Beek werd op de Verbindingsweg aangehouden en blies 760 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en aan hem werd een Educatieve Maatregel Alcohol toegezegd. De Educatieve Maatregel Alcohol is een verplichte cursus van drie dagen die door betrokken voor eigen rekening verplicht gevolgd dient te worden. (Bron: Regiopolitie Gelderland-Zuid.)

DSCF1030_alcoholtester

Met teveel op achter het stuur

Regio Gelderland Zuid, 17-06-2012 • Op diverse plaatsen in de regio Gelderland-Zuid werden bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dat gebeurde zowel met grootschalige controles als tijdens de reguliere surveillance.

In Malden (Jan Ludelaan), Heilige Landstichting (Nijmeegsebaan) en Nijmegen (Generaal James Gavinweg) werden tussen zaterdagavond negen uur en zondagochtend zes uur ruim 500 bestuurder gecontroleerd op alcoholgebruik. Vijf van hen zaten boven de limiet. Opvallend was dat alle vijf bestuurders in aanmerking komen voor een Educatieve Maatregel Alcohol of het Alcoholslotprogramma vanwege het gemeten promillage of omdat zij al eerder betrapt zijn op het onder invloed besturen van een voertuig.

 

Eén van de bestuurders werd op de Gavinweg bovendien met veel te hoge snelheid gelaserd: 132 km per uur waar 50 is toegestaan. Na staande houding bleek de bestuurder, een 20-jarige man uit Arnhem, bovendien onder invloed te zijn; hij blies 265 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

 

In Culemborg werd de aandacht van surveillerende agenten getrokken door een bromfietser zonder verlichting op de Vianensestraat. Toen zij de jongeman, een 18-jarige inwoner van Culemborg, hierop aanspraken roken agenten dat de man gedronken had. Bij de blaasproef blies de man 380 ugl, ruimschoots boven de limiet voor een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kan een Educatieve Maatregel Alcohol tegemoet zien.

 

In Beek (gemeente Ubbergen) waren twee bestuurders over de schreef gegaan. Een 38-jarige vrouw uit Berg en Dal blies 265 ugl en kreeg een rijverbod van een uur opgelegd nadat zij op de Rijksstraatweg was aangehouden. Een 45-jarige man uit Beek werd op de Verbindingsweg aangehouden en blies 760 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en aan hem werd een Educatieve Maatregel Alcohol toegezegd.

 

De Educatieve Maatregel Alcohol is een verplichte cursus van drie dagen die door betrokken voor eigen rekening verplicht gevolgd dient te worden.