16 juni 2012

Kerkuilen in Ooij geringd.

De vier Ooijse kerkuilen, die zijn groot gebracht in de toren van de voormalige N.H. kerk in Ooij zijn vanmorgen geringd door Ronald Zollinger, lid van de Kerkuilenwerkgroep Ooijpolder. Alle vier verkeren in een goede gezondheid en het zal dan ook niet lang meer duren, voordat deze Kerkuilen zullen gaan vliegen. De afgelopen periode konden al alle bewegingen van vader en moeder Kerkuil en hun kroost via de webcam en dat was prachtig om te zien.  Op dit ogenblik zijn er waarschijnlijk 4 nesten in de Ooijpolder. Dit nest is er één van en de andere nesten zijn aan de Hezelstraat, de Botsestraat en de Leuthsestraat. De afgelopen twee jaar heeft het nest in de kerktoren geen jongen opgeleverd daarom is het extra fijn, dat het nu wel gelukt is. De bezigheden van deze jonge kerkuilen zijn nog steeds te volgen via de webcam. zie de foto’s.

DSC_5627_kerkuilen