14 juni 2012

Expositie Marlot Fliers bij Hotel Val Monte

Expositie Marlôt Fliers bij Golden Tulip Val Monte

Van 24 mei tot en met 31 december is de expositie Vrouwenportret “iedere leeftijd heeft zijn eigenheid, zoals ieder jaargetijde zijn eigen kleuren” van Marlôt Fliers te bewonderen in hotel Golden Tulip Val Monte te Berg en Dal.

Marlôt Fliers schildert portretten. Deze tentoonstelling gaat over portretten van vrouwen van alle leeftijden. “De mens inspireert en boeit me, juist de expressie van het gezicht toont alle facetten van beleving. Dat te vangen in verf, vorm en kleur is voor mij een uitdaging”. Marlôt

“Het eerste wat je opvalt in het werk van Marlôt is de blik van de ogen. Immers ogen zijn de ramen van je ziel. Dit wekt interesse, nieuwsgierigheid en herkenning op. Haar schilderijen zijn meer dan alleen een afbeelding van een moment, ze drukken de emotie en de eigenheid van de afgebeelde persoon uit, in dit geval de vrouw. Haar stijl is direct en puur, met een paar streken weet ze het wezen van de persoon weer te geven. Door het gezicht zonder omgeving te schilderen, gaat het portret nog meer spreken. De vrije manier van werken geeft de kijker de mogelijkheid om zelf te bepalen wat hij wil zien in het afgebeelde gezicht. Haar werken zijn meestal uitgevoerd in acryl.” Karin Elfrink, Kunstenares Nijmegen.

Marlôt Fliers, wonende te Nijmegen, was gedurende 20 jaar werkzaam binnen het onderwijs als docent beeldende vormen. Sinds 2009 schildert ze portretten, ook in opdracht.

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de expositie. Deze vind plaats in de Duffelt Foyer en Brasserie LaBrasse van Golden Tulip Val Monte.

De getoonde werken zijn te koop. Entree en parkeren is gratis.