10 juni 2012

Opening buitenbanen Petanquevereniging Beek

Op zondag 10 juni werd het nieuwe jeu de boules speelterrein van de P.V.Beek officieel geopend. Voortaan wordt er gespeeld direct naast de eigen Pétanque-sporthal aan de Alde Weteringweg in Beek, tussen BVC en tennis. In zijn openingswoord verwelkomde voorzitter Frans van Heumen de aanwezige relaties en leden en schetste de voorgeschiedenis. Frans van Heumen bedankte de gemeente Ubbergen voor de medewerking, de aannemers en vrijwilligers voor het geleverde werk. Frans Krol van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) roemde dit resultaat van inzet en saamhorigheid. Tot grote verrassing van de aanwezigen presenteerde hij een envelop met een bijdrage van € 1.500,-. Wethouder mevrouw Leidy van der Aalst sprak haar bewondering uit voor de fraaie sportaccommodatie en knipte het lint samen met het jongste lid van de vereniging, door. Daarna speelden de jeugdspelers een wedstrijd. De Pétanque Vereniging Beek heeft 75 leden, waarvan de meesten minstens één keer per week spelen, op maandagavond, dinsdagavond, woensdagmiddag, donderdagavond of zaterdagmiddag. Daarnaast organiseren we toernooien, doen we mee aan competities van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) en wisselen we regelmatig uit met de andere clubs in de (Eu)regio. Enkele vrijwilligers geven elke maand een jeugdtraining. De kinderen vinden het erg leuk, en sommigen doen daardoor ook mee aan de regionale training, die gegeven wordt met steun van de NJBB. De Pétanque Vereniging Beek hoopt nog vele generaties op deze fraaie locatie te spelen. Tekst Kees Rijk. de fotoreportage werd gemaakt door Herman Leensen. zie de foto’s.

P6104254_Petanque_Beek