6 juni 2012

Definitief einde pinautomaat Rabobank in Ooij.

Op 8 april is er in Ooij een poging gedaan om de pinautomaat van de Rabobank middels een plofkraak op te blazen. Dat is niet gelukt, maar het binnenwerk van de pinautomaat raakte wel zwaar beschadigd. Diverse politiekorpsen hebben nog achter de vluchtende boeven aangezeten ,maar hun auto was helaas sneller dan die van de politie. lange tijd was het onzeker of de automaat gemaakt zou worden, omdat er diverse dingen vervangen moesten worden. Daarbij kwam dat de directie van de Rabobank ook bang was voor eventuele gevaren voor de bewoners, die in het pand wonen. Nu hebben de klanten van de Rabobank in Ooij een brief gekregen van de directie van de Rabobank waarin uitgelegd wordt, dat ze, vanwege veiligheidsoverwegingen besloten hebben de pinautomaat niet te verangen door een nieuwe. Wel continueert de Rabobank haar samenwerking met de Spar in Ooij, zodat daar aan de kassa kosteloos geld kan worden opgenomen. Verder wordt verwezen naar de pinautomaten van de Rabobank in Beek en in Berg en Dal., welke op respectievelijk 3 en 5 km van Ooij af liggen, maar dat is een beetje weinig geschat. Wat het verder voor gevolgen voor de verhuurder heeft is nog onbekend. De ruimte was nog tot 2016 gehuurd. zie de foto’s van toen.

DSC_5358_Rabobank

DSC_1781