3 juni 2012

3 juni Kringdag Rijk van Nijmegen-De Betuwe in Kekerdom

Het 40-jarige jubileumfeest van de schutterij kring Rijk van Nijmegen- De Betuwe, dat afgelopen weekend in Kekerdom werd gehouden, heeft te maken gehad met slecht weer. Vanwege de regen moesten de marswedstrijden door het dorp worden afgelast. Het verdere programma kon wel gewoon doorgaan, maar het publiek liet het door het slechte weer afweten. Jeugdkringkoningin werd Milou Basten van het St. Sebastianusgilde in Gendt. Kringkoning werd Sjaak Hendriks van Salvator Mundi in Nederasselt. Bij het koninginneschieten werd Tinie Derks van BUB uit Beek-Ubbergen, na loting (ivm het slechte weer) de winnaar. Beste drumfanfare werd St. Sebastianus uit Gendt. Beste tamboerkorps De Eendracht uit Ulft en beste majorettekorps St. Martinus uit Gaanderen. Bij de bielemannen haalde Jonnie Janssen van Schutterij OEV de eerste prijs. De eerste prijs bij de Marketensters ging naar Schutterij De Eendracht uit Ooij. Bij het showvendelen won St. Bavo uit Angeren.

 

Drumfanfare San Sebastianus uit Gendt gaf een speciaal optreden tijdens deze kringdagen. zie filmpje op YouTube.DSC_0039kringkoning Kekerdom (Large)

 

 

Schutterij Eendracht Ooij op concours in Kekerdom

 

Dit concours was verdeeld over 2 dagen, namelijk op zaterdag 2 juni en zondag

3 juni 2012. Deze dagen stonden in het teken van het 40 jarig Jubileum van de Kring Rijk van Nijmegen de Betuwe en het 65 jarig bestaan van de Schutterij EMM te Kekerdom.

 

Op de 1e dag waren o.a. schietwedstrijden voor oud Kringkoning(innen), voor de titel Kringkeizer. Namens de Eendracht ging Geert Reijnen  voor deze titel, doch helaas is dat niet gelukt Deze dag werd afgesloten met een receptie. Tijdens deze receptie werd de secretaris van deze Kring Theo Verstege uit 0oij, tevens Erelid van onze Schutterij, gehuldigd voor zijn tomeloze inzet voor de Kring. Hij werd hiervoor onderscheiden met een de zilveren speld van genoemde Kring. Wij vonden dit zeer terecht dat Theo deze onderscheiding kreeg, temeer omdat hij zich ook meer dan 40 jaar ingezet had als bestuurslid van de Eendracht. Het was voor Theo een volslagen verassing dat hij deze onderscheiding kreeg. Theo nogmaals van harte proficiat met deze onderscheiding.

 

Daarnaast was er nog een hoogtepunt tijdens deze receptie voor een lid van de Eendracht, namelijk Henk Baron kreeg als 1e het Jubileumboek van de Kring uitgereikt. Dit vanwege zijn geweldige inzet voor het maken van foto’s, die ook in dit boek te bewonderen zijn.

 

De 2e dag was de Kringdag georganiseerd door EMM te Kekerdom.

Deze dag begon in minuur, omdat de regen bleef aanhouden. Omstreeks 11.30 uur werd het een beetje droog en werd besloten om de schietwedstrijden (Korpsschieten) af te gelasten, doch de overige wedstrijd elementen wel door te laten gaan.

 

Door de schutters van de Eendracht zijn de volgende prijzen gewonnen:

Jeugdkoning Justin van den Brink schoot de 1e prijs door de kop van de vogel af te schieten.

Drumfanfare 2e prijs, voor hun optreden in de marswedstrijden.

Defileren voor de gehele schutterij 2e prijs.

Senior vendelen 2e prijs.

Jeugdvendelen 3e prijs.

Marketentsters 1e prijs.

 

De marketentsters zijn met een geweldige opmars bezig. Dit is nu al de 3e keer op rij dat ze een 1e prijs behalen op een concours. Echt geweldig. Wij denken dat dit ook voor een deel te maken heeft met de sponsors bakkerij van Kraay voor het stokbrood en Spar Looyschelder voor de drank en het broodbeleg. In ieder geval een goede combinatie met de uiterst gemotiveerde dames, Wilhelmien, Marian, Wilma en Annet.

 

Alle vrijwilligers van de Eendracht geweldig bedankt voor jullie inzet die mede geleid hebben tot deze resultaten.

 

De Kring Rijk van Nijmegen de Betuwe en Schutterij EMM erg bedankt voor deze gezellige dagen die jullie georganiseerd hebben.

 

Wim Heinen

Schutterij Eendracht