1 juni 2012

Kekerdom klaar voor schuttersfeesten

De voorbereidingen zijn nog in volle gang, maar de tent staat er. Kekerdom is klaar voor het a.s. schuttersweekend. Schutterij EMM is dan gastheer voor de kring Rijk van Nijmegen-De Betuwe en organiseert op 3 juni de Kringdag. Maar het hele weekend zelf zijn de schuttersfeesten, die zaterdag beginnen met een mis in de H. Laurentiuskerk, gevolgd door het koningsschieten, waarbij de oudkoningen van de kring gaan schieten om de Keizerstitel, welke nu nog in handen is van Geert Menting van schutterij de Vriendenkring uit Leuth.
DSC_8067

Kringdag 2012

De Kringdag 2012 vindt plaats op zondag 3 juni bij schutterij E.M.M. in Kekerdom.

Kekerdom maakt zich op voor groots schuttersweekend

Op 2 en 3 juni zal het dorp Kekerdom in de ban zijn van schuttersfeesten. Op zaterdag 2 juni zal Kring rijk van Nijmegen – de Betuwe hun jubileum vieren met een middagprogramma. Om 13.00u zal deze dag worden geopend met een schuttersmis voorgegaan door Pastoor E. Smits. Aansluitend is er een off. opening met uiteraard koffie en een broodje. Dan zullen de oudkringkoningen strijden om de titel kringkeizer en wie neemt de titel over van dhr. G. Menting ( Schutterij Vriendenkring , Leuth) Verder zullen alle oudkoningen van de aangesloten verenigingen een onderlinge schietwedstrijd hebben. Verder zal er op het terrein diverse kramen staan met mensen uit het dorp en leden die een speciale hobby hebben. Ook is er een wijnproeverij aanwezig. Nadat de nieuwe kringkeizer bekend is zal er een huldiging plaatsvinden en aansluitend de jubileumreceptie van de kring rijk van nijmegen – de betuwe.
Op zondag 3 juni ontvangt EMM Kekerdom maar liefst 19 schutterijen en gilden voor de federatieve Kringdag. Zelf hebben wij de primeur van de ” Schutterij Stad Amsterdam”. Op deze dag zullen zij zich presenteren aan het publiek en schuttersvrienden en vriendinnen. Op deze dag zal men strijden om de titel Kringkoning en verder zijn er diverse wedstrijden op het gebied van muziek, vendelen, schieten, bielenmannen, marketensers en overige disiplines. erVerder is er ook voor gezelligheid gezorgd in de vorm van een feesttent met het bekende dj dou “Marc en Berry” Wij hopen dat wij velen van u mogen begroeten in de schuttersweekend in Kekerdom. Al de festiviteiten worden gehouden op het feestterrein aan de Botstestraat ( N840). Ruime parkeergelegenheid aanwezig.

Zie ook het promotiefilmpje voor meer informatie over de Kringfeesten die op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2012 georganiseerd worden in het kader van het 40-jarig bestaan van de schutterskring Rijk van Nijmegen – de Betuwe.