23 mei 2012

Programma over de Steur op TV Gelderland.

Dinsdag 29 mei is een item over de Atlantische steur te zien bij natuurprogramma BuitenGewoon op TV Gelderland. ARKer Bram Houben vertelt het verhaal van de steuren aan presentarice Sytske Jellema en samen zetten ze de steur uit in de Waal. Na meer dan 50 jaar afwezigheid zwemmen er weer Atlantische steuren in de Nederlandse rivieren. Begin mei 2012 werden 17 steuren uitgezet bij Rotterdam en Nijmegen, eind van diezelfde maand volgen nog eens 33 steuren. De terugkeer van deze vis, die nog meer bedreigd is dan de reuzenpanda, is de kroon op het werk aan levende rivieren. Veel leefgebied voor de steur is de afgelopen jaren hersteld, rivierwater is schoner en de visserij duurzamer. Daarom achten het Wereld Natuur Fonds, ARK Natuurontwikkeling en Sportvisserij Nederland de tijd rijp om deze indrukwekkende zoetwatervis, ouder dan de dinosaurus, weer in de Nederlandse rivieren terug te brengen. Dinsdag 29 mei, vanaf 18.20 uur, ieder uur herhaald op TV Gelderland. Verder gaat het programma over de Erlecomsewaard, de Millingerwaard en alles wat daar leeft en bloeit. Zeker de moeite waard om te kijken. Ook de Ooievaars zouden aan bod komen.