21 mei 2012

Installatie burgemeester Hubert Bruls in Nijmegen.

Maandagavond is in de raadszaal van Nijmegen de nieuwe burgemeester Hubert Bruls geïnstalleerd. Dat gebeurde door de commissaris der Koningin, Clemens Cornielje, die de nieuwe burgemeester de eed afnam. Zijn ambtsketting werd hem omgehangen door de tot dan waarnemend burgemeester Wim Dijkstra. Deze overhandigde hem ook de voorzittershamer. Voor deze plechtigheid waren ook alle inwoners van Nijmegen uitgenodigd, die, net als Bruls, op 6 februari geboren zijn. Ongeveer 100 van hen hadden aan deze uitnodiging gehoor gegeven. Opvallend was het geringe aantal burgemeesters uit de omgeving. Na de installatie was er gelegenheid om de nieuwe burgemeester in de Schepenhal te feliciteren zie de foto’s.

DSC_4212_Bruls
zie artikel in de Gelderlander.