14 mei 2012

Hein Reinders nieuwe schutterskoning Beek-Ubbergen

Hein Reinders uit Beek heeft in Beek tijdens het jaarlijkse koningschieten van schutterij BUB de koningstitel behaald. Hij was één  van de twee kandidaten voor het Koningsschot.  Hij zal tijdens de a.s. kermis de huidige koning Theo Derks opvolgen.  Het koningsschieten vond dit jaar weer plaats op het terrein voor verzorgingshuis ’t Höfke. zie de foto’s van de start van het Koningschieten.
DSC_9798KS_Beek_MG_0046_Hein_Reinders
zie de foto’s van Willy Bos.

SCHUTTERSKONING 2012-2013 Hein Reinders Schutterij BUB.

Op zondag 13 mei 2012 j.l. vond op de schuttersweide bij ’t Hofke het jaarlijkse koningschieten van schutterij B.U.B. plaats. Dit jaar zaten ons de weergoden mee. Nadat de eerste schoten waren gelost door beschermheer de heer Schneemann, Keizer Martien Mahler en Koning Theo Derks, werd er begonnen met het prijsschieten. Na het uitreiken van de prijzen waren er weer de spannende 3 minuten. De strijd voor het koningschap 2012-2013 werd dit jaar gehouden tussen Peter de Waal en Hein Reinders. Het werd dit jaar een zeer spannende strijd, de vogel wou er maar niet af. Uiteindelijk werd de strijd gewonnen door Hein Reinders. Het is hem eindelijk gelukt om het koningschap binnen te halen.

Bij het jeugdkoningschieten werd de strijd gewonnen door Jurre Verheijen.

Nadat de jeugdkoning Jurre Verheijen en Aspirantkoning Hein Reinders de sjerp omgehangen kregen was er nog de vendelhulde en werd de echtgenote van de nieuwe koning thuis opgehaald voor de receptie bij Cafe Sous Les Eglises.

Wij wensen de jeugdkoning Jurre Verheijen en Koning Hein Reinders een mooi koningsjaar 2012-2013 toe.