30 april 2012

Koninginnedag in Ooij 2012

Het Ooijse Koninginnedagcomité had dit jaar weer alles uit de kast getrokken om er voor de inwoners van Ooij een groot feest van te maken. Helaas lieten veel van deze inwoners vandaag verstek gaan en kwamen niet. Ook de kinderen, waarvoor het eigenlijk bestemd was, hadden zich maar met weinig ingeschreven, maar gelukkig kwamen er in de loop van de middag toch nog een aantal bij. De organisatie had erg haar best gedaan en om 12.10 uur werd gestart met een muzikale rondgang met versierde fietsen en karren door het dorp met medewerking van schutterij Eendracht Ooij en harmonie de Ooijse Toekomst. Deze rondgang eindigde op het Reiner van Ooiplein, waar gedefileerd werd voor o.a. het nieuwe lid van Oranje Nassau Mieke Hoofd , wethouder Ria Barber en burgemeester Paul Wilbers. Dit werd gevolgd door een vendelhulde en een eresaluut. Na het spelen van het Wilhelmus en het drinken van een glas oranjebitter konden de spellen van start gaan. Tijdens deze middag werd er tevens een demonstratie gegeven door dansschool DenD, waarbij, buiten het talent van de leden van DenD ook diverse “Ooijse talenten” te zien waren. Verder was er een optreden van een clown, konden er pannenkoeken gegeten worden en werden er ballonnen opgelaten, waarbij ook de winnaars van vorig jaar bekend gemaakt werden. Winnaar was Bruce Wulterkens. Zijn ballon kwam uit in Rotterdam. Indi Koppers werd 2e en haar ballon kwam uit in Ouderkerk aan de IJssel.  De balonnen van de nummers 3 en 4, Jesse van der Meulen en Jochem Scholten, waren in Berg Ambacht uit gekomen. Ook de versierde fietsen werden beoordeeld en daarbij kwamen  Kayle van den Brink en Yoeri Simons als winnaars uit de bus. De middag werd, na het eten van de nodige versnaperingen , afgesloten met een cadeau voor elke deelnemer. zie de foto’s.
zie ook de foto’s van Edwin ten Haaf

DSC_1403kdag_Ooij

Ook door Herman Leensen zijn foto’s gemaakt in Ooij. Deze zijn op zijn website te bekijken. Klik hier voor de foto’s.