14 april 2012

Presentatie boek Anneke, een vlinder vliegt voorbij

Een vlinder vliegt voorbij……………………… Zaterdag 14 april waren Maria en Ton Arnts uit Erlecom 40 jaar getrouwd. Reden voor een feest in dorpshuis de Sprong te Ooij. Met een wel heel bijzonder moment: de presentatie van het boekje “ANNEKE, een vlinder vliegt voorbij”. Dit boek vertelt het verhaal over hun dochter Anneke, die op 17 juli 1999 is overleden aan de gevolgen van kanker, ze was toen 21 jaar jong. Op 16-jarige leeftijd begon haar gevecht tegen kanker met een melanoom en Anneke heeft heel wat behandelingen dapper ondergaan. Ze heeft zelf langere tijd een dagboek bijgehouden en vertelt hierin op een realistische en soms grappige manier over haar ziekte en alles wat ze in deze jaren heeft meegemaakt. Maar niet alleen Anneke natuurlijk, het hele gezin heeft deze jaren intens met haar beleefd en samen hebben ze geprobeerd haar leven zo aangenaam mogelijk te maken. In het boek komen de ouders, broer, schoonzus, oma en haar vriendinnen aan het woord om te vertellen hoe ze de ziekte en het overlijden van Anneke hebben ervaren. Soms heel ingrijpend, maar met de verhalen van Anneke zelf, foto´s en gedichtjes, die ze zelf schreef, is het een gevarieerd boek geworden, dat zeer de moeite waard is om te lezen. Het boek is voor € 17,95 te koop bij de Marskramer in Millingen a/d Rijn,  bij Spar Looijschelder te Ooij en Dorpshuis de Sprong, ook in Ooij. Een boek met een lach en een traan. De auteur,  Liesbeth Arts. zie de foto’s

DSC_3776_Vlinder