21 maart 2012

Diefstal koperen regenpijpen Grote Bartholomaeuskerk Beek

Net als in Kekerdom zijn in de nacht van zaterdag op zondag ook in Beek weer koperen regenpijpen gestolen van de H. Bartholomaeuskerk aan de Kerkberg 1 in Beek-Ubbergen. Ook nu had men, net als in Kekerdom, de “stille” kant van de kerk uitgezocht. Daar verdwenen 4 regenpijpen. Onlangs werden van deze kerk al aan de andere kant de regenpijpen gestolen en die waren inmiddels vervangen door ijzeren pijpen. Maar omdat ook dat natuurlijk weer een kwetsbaar project is, gaat men de nu verdwenen pijpen vervangen door kunststofpijpen. Vandaag was de loodgieter bezig om het in orde te maken. Er is aangifte gedaan bij de politie. Tevens zal er een camera bij de kerk geplaatst worden. Ook Kekerdom is voornemens dat te doen. zie de foto’s.

DSC_3979_diefstal_koper