16 maart 2012

Stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom.

Door een zevental dorpsbewoners in  Kekerdom is het initiatief genomen tot de oprichting van een stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom. Het doel  van de stichting is om het eeuwenoude, uniek gelegen kerkje aan de dijk bij Kekerdom  te behouden.  Vrijdagmiddag 16 maart zijn de acte van oprichting en de statuten van de Stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom gepasseerd, in de sacristie van de kerk en onder leiding van notaris Mostart. In de periode 2012-2017 is er 70.000 euro nodig om het eerder fraai gerestaureerde kerkgebouw ook in de toekomst in goede staat te houden. Omdat het kerkje een Rijksmonument is, zal  65% van dit bedrag  door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed worden betaald.  De rest, 25.000 euro, moet lokaal worden opgebracht. Het kerkbestuur van de St. Laurentiusparochie zal zelf een maximale bijdrage leveren. De Stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom wil er voor zorgen dat een voor Kekerdom zo’n uniek cultuurhistorisch monument toch behouden kan blijven. Gebleken is dat mensen die geen binding hebben met de kerk als instituut  dit doel willen steunen.   De stichting steunt krachtens haar statuten het onderhoud aan het kerkgebouw en het orgel, niet de parochie.  De stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom zal binnenkort haar plannen nader bekend maken. Op de foto’s ziet u Notaris Mostart en van de stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom  Harry Sanders, voorzitter, Sandra Stoffels,secretaris en Piet Eggermont ,penningmeester. zie de foto’s

DSC_1626_Kerk_Kekerdom

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.