7 maart 2012

Speeltuin Steense Gemeente in Millingen ontvangt bijdrage Fonds Cohesie

De speeltuin “de Steense Gemeente” in Millingen aan de Rijn heeft vanmiddag een financiële bijdrage ontvangen van het goede doelenfonds Cohesie. Di maatschappelijke fonds van de Udense/Eindhovense bouwgroep Hendriks Coppelmans doet jaarlijks een gift aan projecten die bijdragen aan een “geweldige leefomgeving”. De Steense Gemeente ontving een cheque ter waarde van € 3.140,- en deze werd uitgereikt door Bart Hendriks, algemeen directeur van Hendriks Coppelmans. Peter Scholten nam de cheque, namens de speeltuin,  in ontvangst. zie de foto’s

DSC_9546_Cohesie

 

 

Deze speeltuin, die al 39 jaar de spil vormt tussen de verschillende bevolkingsgroepen binnen de gemeente Millingen aan de Rijn is, is sterk verouderd. Speeltoestellen en infrastructuur zijn toe aan vervanging en de beherende stichting Kind Recreatie Onderhoud Speelvoorzieningen (K.R.O.S.) wil de speelvoorzieningen ook graag toegankelijk maken voor kinderen en volwassenen met een beperking. Voor deze doelgroep zijn in de nabije omgeving nauwelijks faciliteiten. Door het ontbreken van een dorpshuis en andere recreatieve voorzieningen in de gemeente heeft de speeltuin een zeer belangrijke wijkfunctie. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud en er worden jaarlijks veel wijk- en dorpsactiviteiten gehouden. Op die manier draagt deze voorziening bij aan de leefbaarheid en sociale cohesie binnen het dorp. www.speeltuinsteensegemeente.nl

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.