7 maart 2012

Brandweer Nijmegen oefent in t Meertje

Voor de passanten leek het allemaal heel echt. Een aantal brandweerwagens, veel brandweermensen, brandweerduikers in het water en een drenkeling. Maar het was gelukkig een oefening van de Nijmeegse brandweer in ’t Meertje, nabij het Hollandsch-Duitschgemaal. Het scenario was dat er een drenkeling in het water lag, die met zijn auto ’t Meertje was ingereden. Eenmaal gered, gaf deze drenkeling aan, dat er nog een tweede inzittende in de auto had gezeten en ook daar moest vervolgens nog naar gezocht worden. Alleen was deze niet zo gemakkelijk te vinden. Deze lag op de bodem van ’t Meertje en hier moest met speciale technieken naar gezocht worden. In ieder geval kwam de eerste drenkeling, brandweerman Patrick van Thiel uit Erlecom, weer gezond op het droge, maar hij gaf wel aan, dat, ondanks zijn waterpak, het behoorlijk koud was geweest in het water. De tweede drenkeling, welke erg lang onder water gelegen had, werd ook gevonden en uit het water gehaald, maar was gelukkig een pop. zie de foto’s
DSC_9431brandweer_oefent

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.