29 februari 2012

15 nieuw opgeleide AED-ers in Ooij.

Woensdagavond hebben 15 personen uit Ooij, Erlecom, de Groenlanden en omgeving, in het dorpshuis De Sprong te Ooij, met succes hun opleiding tot bedienaar van de AED (Defibrilator) afgerond. Deze opleiding werd verzorgd door Arthur Verriet ( www.annevabvh.nl ), i.s.m. de Stichting AED beheer Ubbergen. Sinds een aantal maanden hangt er aan de zijkant van de voormalige SRV-winkel (nu kinderkledingzaak Koterz) in Ooij een AED apparaat in een kast en deze kan worden bediend door mensen, die de opleiding hebben gedaan, een certicaat hebben ontvangen en zich hebben aangemeld bij “AED alert”. Ze worden via een SMS bericht opgeroepen, wanneer er zich in hun omgeving een dergelijk geval voordoet.  Dergelijke cursussen zullen ook nog in Leuth, Beek en Ubbergen gegeven worden en daarom zal daar nog huis aan huis gefolderd worden. De Stichting AED beheer Ubbergen wil graag weten, wie van de inwoners al een AED certificaat heeft en wie geïnteresseerd is in een gratis cursusavond voor het behalen van een AED certificaat.  Maar ook wil men graag weten, wie in het bezit is van een AED apparaat. Hebt u geen folder gehad? U kunt zich  opgeven bij Leny Rikken-Verriet, Loeffenstraat 20, 6576 DV Ooij, tel. 024-6632271. Overigens hangt er ook een AED in dorpshuis De Sprong. zie de foto’s

DSC_6973_AED_ers_Ooij