27 februari 2012

Scholieren Opweg bezoeken Technobiel bij KIP

Vandaag stond de Technobiel van het OTIB, dat is de scholingstak van de branche-organisatie van het Technisch Installatie Bedrijf, Uneto-VNI, op het terrein van KIP electroservice op de Bouwkamp in Ooij. In deze technobiel kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool kennis maken met techniek. Voor de leerlingen van deze groepen van basisschool Opweg een unieke gelegenheid om kennis te maken met de techniek. Als eerste bezocht groep 7 deze prachtige truck met oplegger, welke, uitgeklapt, uit twee verdiepingen bestond. In het beneden gedeelte was het informatieve gedeelte en boven, op de eerste etage, konden de leerlingen de techniek gelijk in de praktijk brengen, waarbij al gauw duidelijk bleek, welke kinderen de techniek nu al in de vingers hadden. ’s Middags was groep 8 aan de beurt. Een prachtig initiatief van K.I.P electro service B.V., die de Technobiel had uitgenodigd en zeker de moeite waard voor andere scholen om dat ook een keer te doen. De Technobiel kan kosteloos aangevraagd worden. Voor de leerlingen van Opweg was het een mooie afsluiting van hun project Techniek. zie de foto’s.

DSC_6770_technobiel


Voor meer bijzonder heden zie:

https://www.otib.nl/Voorlichting/Basisonderwijs/Technobiel/Technobiel.aspx