11 februari 2012

Waarschuwing voor pinpasdieven

Een inwoonster van Ooij kwam er vanmorgen achter, dat haar pinpas gestolen was bij de plaatselijke supermarkt van de Spar. Helaas te laat, want toen was het kwaad al geschied en hadden de beide dievegges al gepind en haar rekening geplunderd. Het gaat hier om twee vrouwen, waarvan de ene ongeveer 35 á 40 jaar oud is en de andere rond de 15 jaar. Het zijn getinte medelanders, waarvan de ene behoorlijk wat piercings in het gezicht heeft (de jongste) en de oudste behoorlijk wat ringen draagt. Deze beide dames hadden in de Spar, terwijl het druk was, gevraagd naar Eftelingkaarten en toen de medewerker van de Spar deze wilde pakken, heeft de ene vrouw waarschijnlijk de pas uit de pinautomaat getrokken, nadat ze eerst al gezien had, hoe er gepind was. Daarna verdwenen de beide dames. Op dat ogenblik was de diefstal van de pas nog niet ontdekt. Daar kwam men pas later achter. Dezelfde dames hadden deze week ook al geld gepind bij de Spar (ze waren toen met z’n drieën) en achteraf bleek dat met een in Beek gestolen pinpas te zijn gebeurd. Vast staat in ieder geval dat ze in Beek, Leuth en Ooij zijn geweest. Oplettendheid wordt gevraagd en indien iemand iets gezien heeft, meldt dit dan aan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Er is een blauwe auto gezien. Zeker is wel, dat de beide dames in ieder geval bij de pinautomaat van de Rabobank in Ooij hebben gepind.
DSCF8181_politie