7 februari 2012

Parkeeroverlast Ooijse Bandijk Oude Waal wordt aangepakt

Omdat het in het afgelopen weekend een complete parkeerchaos was bij de Oude Waal op de Ooijse Bandijk, heeft de gemeente Ubbergen  een parkeerverbod ingesteld rondom een deel van de Oude Waal in Ooij. Er zijn, net als een aantal jaren geleden, parkeerver­bodsborden geplaatst op de Ooijse Bandijk tussen de Vlietberg en de Leuthsestraat. Enthousiaste schaatsliefhebbers die met de auto kwamen hadden zelf niet het inzicht om alle voertuigen aan één kant te parkeren en parkeerden hun auto’s schots en scheef aan beide zijden van de rijbaan, waardoor het voor het doorgaande verkeer bijna onmogelijk was om door te rijden.  „Na het plaatsen van de borden kunnen we de komende dagen het parkeerverbod gaan handhaven”, aldus een  gemeentelijke woordvoer­ster. Dinsdagmiddag was het niet echt druk op de Oude Waal, waar het ijs nog steeds niet betrouwbaar is. Wel waren er schaatsers en het vreemde was, dat de meeste automobilisten hun auto’s juist in het parkeerverbod parkeerden, i.p.v. aan de andere zijde. zie de foto’s.

DSC_9112parkeerverbod_Oude_Waal