29 januari 2012

Matheus Passion door Kamerkoor Kalliope in Beek

Het is Kamerkoor Kallíope gelukt om het Johannes Passion concert voortijdig UITVERKOCHT te hebben (24maart 2012)

Wat:         Johannes Passion – J.S. Bach
Door:         Kamerkoor Kallíope
Dirigent:    Wilbert Staal
Solisten:     professionele solisten Marcel Reijans, Cora Schmeiser, Matthew Baker, Maria João Carmo
Orkest:     professioneel barokorkest Severijn

Waar:         Bartholomaeuskerk
Adres:         Kerkberg 1, 6573 DN Beek-Ubbergen

Wanneer:     zondag 1 april 2012
Aanvang:     15:30 uur
Zaal open:     14:45 uur

Entree voorverkoop:  € 20,- Entree aan de zaal: € 25,- Voorverkoop via www.ticketsnijmegen.nl of bij Tickets Nijmegen in de Stadsschouwburg, Keizer Karelplein 32H te Nijmegen, open dinsdag t/m zaterdag van 12 tot 16 uur, telefoon (024) 3221100

Meer info: Heleen Graat, e-mail: heleen@koorkalliope.nl, telefoonnummer: 06 – 36183268 www.koorkalliope.nl

Kallíope’s Johannes Passion
Kamerkoor Kallíope bestaat in 2012 twintig jaar! Het koor organiseert daarom dit concert. We vieren het jubileum met een prachtige uitvoering van Bachs Johannes Passion.

Dirigent Wilbert Staal, sinds oprichting dirigent van Kallíope, maakte de ontwikkeling van het koor (mee) door consequent te werken aan zuiverheid en klank. Deze jubileumuitvoering van het koor wordt het voorlopige hoogtepunt van Kallíope.

Het concert wordt samen met orkest Severijn, een gelegenheidsensemble, speciaal voor deze concerten,  van Tineke en Judith Steenbrink met andere barokmusici gedaan. Allemaal met passie voor oude muziek, op barokinstrumenten.

Solisten zijn Marcel Reijans, een tenor van wereldfaam, zingt op ’s werelds grootste podia én op dat van Kallíope. Marcel is de verteller van het Johannes evangelie, hij leidt ons door het verhaal.
Cora Schmeiser, veelzijdig sopraan, met een breed repertoire. Van middeleeuwen tot modern, en op vele locaties. Dat is leuk: daar komt nu een bijzonder podium bij, in Kallíope’s Johannes.
Het internationale karakter van Kallíope’s Johannes wordt benadrukt door de Portugese Maria João Carmo, en Australiër Matthew Baker. Maria João Carmo, alt, heeft grote internationale ervaring en kwam door Daniel Reuss, ook leermeester van de dirigent, in de Nederlandse muziekscene.
Matthew Baker, bas, is gespecialiseerd in barokmuziek. Geboren in Sydney, gestudeerd in Den Haag, nu op het internationaal gekleurde podium van Kallíope.