18 januari 2012

Diefstal met braak uit auto in Leuth

De afgelopen nacht is er ingebroken in een auto, welke op de oprit van een woning aan de Bredestraat in Leuth stond. Een ruit werd ingeslagen en uit de auto werd een laptop ontvreemd. Het dievengilde is dus weer actief in onze gemeente. De dag daarvoor, op dinsdag, aan het einde van de middag, zijn een 25 jarige (?) man uit Leuth en een 23 jarige man uit Nijmegen aangehouden. Beiden worden verdacht van de diefstal van twee aanhangers. Een getuige had gezien dat de twee bezig waren op de Morgenstraat in Leuth om een aanhanger achter hun auto te koppelen. Een tweede aanhanger was daar ook tijdelijk geplaatst. Controle van beide aanhangers wees uit dat er één aanhanger uit Weurt afkomstig was en een andere in Nijmegen was weggenomen. De twee werden ingesloten. De politie doet onderzoek. En in Kekerdom is dieselolie gestolen uit een geparkeerde vrachtauto op het  terrein van Haukes”.

Hennepkwekerij opgerold

Millingen aan de Rijn, 18-01-2012 • Agenten van team Groesbeek hebben dinsdag een hennepkwekerij opgerold in de Palsstraat in Millingen aan de Rijn. Er werden twee verdachten aangehouden. Een 45-jarige vrouw en een 46-jarige man uit Elst. Er werden 883 planten aangetroffen.

De politie had al langer het vermoeden dat er een hennepkwekerij in het pand zat. De agenten werden na hevig kloppen op de deur binnengelaten door de 46-jarige man uit Elst. In eerste instantie gaf hij geen toestemming de woning binnen te gaan. Maar daar was op gerekend door de agenten die daar al een zgn. last voor bij zich hadden. Dit is een document dat door een hulpofficier wordt opgemaakt en moet worden getoond als er tegen de wil van de bewoner moet worden binnengetreden.

 

In de woning werden in diverse ruimten planten aangetroffen. In de kelder lag nog eens een behoorlijke hoeveelheid hennep te drogen. De stroom werd illegaal afgetapt. Volgens het bedrijf dat hierover gaat was er sprake van een gevaarlijke situatie. De bekabeling bleek al te smelten.Alle apparatuur en planten zijn door een speciaal bedrijf afgevoerd en worden vernietigd. Tegen de twee werd proces-verbaal opgemaakt. (14)