17 januari 2012

Parkeermeters werken nog niet overal

De parkeermeters in Nijmegen werken nog steeds niet overal naar behoren in Nijmegen. Er wordt nog steeds door een team van monteurs gewerkt aan deze automaten, Zelf heb ik vandaag voor het eerst een nieuwe parkeermeter geprobeerd in de Stieltjesstraat en kwam er in het geheel niet uit. De pas werd steeds geweigerd en er moest een kenteken ingevuld worden, zonder dat het apparaat aangeeft hoe dat moet. In ieder geval was het erg onduidelijk en ik vraag me af, hoe buitenlanders hier uit komen. Ook de roadbarriers in de Burchtstraat leken nog niet optimaal te werken. Vanmiddag stonden er meerdere bussen te wachten om de Burchtstraat te verlaten, zonder dat de roadbarrier naar beneden ging. Sinds 10 januari staan de roadbarriers 24 uur per dag omhoog. Maar waarschijnlijk komt alles goed. zie de foto’s

DSC_2589parkeermeter

De roadbarriers rond het voetgangersgebied van de Nijmeegse binnenstad zijn vernieuwd en gaan 10 januari 2011 weer in bedrijf. Stille en schone transportvoertuigen mogen voortaan ook van 18.00 tot 23.00 uur het centrum bevoorraden.

Roadbarrier 24 uur per dag omhoog
De roadbarrier staat het hele etmaal in ruststand omhoog. Tijdens het bevoorraden ‘s ochtends (= ochtendvenster) gaat de roadbarrier voor elk voertuig apart naar beneden. Men moet even stoppen. Na twee seconden gaat de roadbarrier naar beneden. Door de roadbarrier in ruststand omhoog te laten, wordt het voor sluipverkeer minder aantrekkelijk om het gebied als alternatief voor de singels te gebruiken. Minder sluipverkeer draagt bij aan de verkeersveiligheid in het voetgangersgebied.

Verruiming ochtendvenster
Het ochtendvenster begint straks om 06.00 in plaats van 07.00 uur. Het is dan tussen 06.00 en 12.00 uur toegestaan om het gebied in- en uit te rijden om te laden en te lossen. Wie het gebied te laat verlaat, krijgt een boete.

Avondvenster voor schone en stille voertuigen
Stille en schone transportvoertuigen mogen ook van 18.00 tot 23.00 uur het centrum bevoorraden. Dit geldt niet op koopavonden en in weekenden.
Daarnaast leidt een betere bundeling van pakketten tot minder voertuigen in het centrum en dus tot een schonere en meer aantrekkelijke binnenstad.

Inrijdontheffing
Houders van een parkeervergunning voor het roadbarriergebied hebben een inrijdontheffing voor de roadbarriers. Dit geldt ook voor personen die hier een eigen parkeervoorziening hebben. Zij kunnen 24 uur per etmaal met hun voertuig de roadbarrier passeren.

Aldus de website van de gemeente Nijmegen

 

Print deze pagina