12 januari 2012

Geslaagden voor AED in Kekerdom

Dinsdagavond hebben 11 personen, waaronder 9 uit Kekerdom en 2 uit Ooij, met succes hun opleiding tot bedienaar van de AED (Defibrilator) afgerond in het dorpshuis van Kekerdom. Deze opleiding werd verzorgd door Arthur Verriet ( www.annevabvh.nl ), i.s.m. de Stichting AED beheer Ubbergen. Sinds een aantal maanden hangt er aan het UNA gebouw in Kekerdom een AED in een kast en deze kan worden bediend door mensen, die de opleiding hebben gedaan, een certicaat hebben ontvangen en zich hebben aangemeld bij “AED alert”. Ze worden via een SMS bericht opgeroepen, wanneer er zich in hun omgeving een dergelijk geval voordoet. Hiermee is Kekerdom in één klap 9 bedienaars rijker. Maar ook in de andere dorpen zullen dergelijke cursussen gegeven worden. De inwoners van Erlecom en Ooij hebben inmiddels een folder in de bus gekregen, waarmee ze zich kunnen aanmelden. De Stichting AED beheer Ubbergen wil graag weten, wie van de inwoners al een AED certificaat heeft en wie geinteresseerd is in een gratis cursusavond voor het behalen van een AED certificaat.  Maar ook wil men graag weten, wie in het bezit is van een AED apparaat. Heeft u geen folder gehad? U kunt zich voor 23 januari a.s. opgeven bij Leny Rikken-Verriet, Loeffenstraat 20, 6576 DV Ooij. Intussen hebben zich al 7 mensen uit Erlecom opgegeven en 17 uit Ooij.   zie de foto’s

DSC_9846_AED_Kekerdom