7 januari 2012

A.s. maandag hoogste punt in de Waal

De Rijn bij Lobith bereikt naar verwachting a.s.maandag de hoogste waterstand van ruim 14 meter boven NAP. Dat is ruim onder de hoogwaterstand, die bijzondere maatregelen noodzakelijk maakt. Vorig jaar rond deze tijd was de waterstand in de rivier nog meer dan 15,50 meter boven NAP, aldus het waterschap Rijn en IJssel vrijdag. De stijging van het water in Waal, Rijn en IJssel betekent dat de komende dagen meer uiterwaarden onder water zullen lopen. Dat is niet erg, want daar zijn uiterwaarden voor bedoeld, aldus een woordvoerder van het schap. De gemeente Nijmegen heeft op voorhand op zaterdag de Waalkade al afgesloten. Men verwacht dat op zondag de Waalkade zal onderstromen, hoewel dat er zaterdag nog niet op leek. Alle meubilair was inmiddels van de Waalkade gehaald en de plantenbakken waren naar de Voerweg, onder de brug, verhuisd. Diverse mensen waren zaterdag al naar de Waalkade gekomen om naar het hoge water te kijken. In de Lindenberghaven lagen op dat ogenblik ook vier bijzonder luxe jachten. zie de foto’s
DSC_8878_Waalkade