2 januari 2012

Brand in Goffertstadion NEC.

Vanmorgen heeft korte tijd brand gewoed in de Gaanderij in het voetbalstadion van NEC in NIjmegen. De brand werd ontdekt door een schoonmaakster, die zag dat het brandde in de centrale bar  van de ontvangstruimte voor genodigden, onder de hoofdtribune en boven het spelershome. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving werden gewaarschuwd en de brandweer van Ubbergen moest ter plaatse komen met hun watertransportwagen. Voor de zekerheid werd er een extra grote leiding aangelegd vanaf de vijver bij het GGZ gebouw, waardoor een aantal wegen niet meer bereden konden worden, hetgeen weer voor een verkeersprobleem zorgde in de omgeving van het Canisius-Wilhelminaziekenhuis. De brand was binnen een uur onder controle en men kon voorkomen dat de brand oversloeg naar andere delen van het stadion. Overigens is bij en rond het stadion voldoende water aanwezig om de eerste opvang bij branden te regelen. zie de foto’s.

DSC_8106_Goffert

zie artikel de Gelderlander

zie 112 Nijmegen