30 december 2011

Pony s in de blubber

Aan de Plezenburgsestraat in Leuth, naast de monumentale boerderij Plezenburg, lopen een aantal pony’s, welke op sommige plekken letterlijk met de benen in de blubber staan. Voor passanten een vreemd gezicht. Er is dan ook al door iemand contact opgenomen met de Dierenbescherming, maar misschien is dit iets voor de nieuwe Dierenpolitie. Maar of dit echt kwaad kan, is niet bekend. Wel is inmiddels duidelijk geworden dat de ponies zelf het lopen door de blubber niet fijn vinden. De pony’s zijn in ieder geval geen eigendom van de bewoners van de Plezenburg maar van een andere inwoner van Leuth. zie de foto’s.

DSC_7514_pony

De  eigenaar van de pony’s, Coert Janssen,  reageerde en gaf het volgende commentaar. Zie bij Lees verder

 

 

Hallo Henk,hier nog even wat aanvullende informatie over jou artikel van vorige week over mijn pony’s, die in een natte wei liepen. Op de eerste plaats snap ik niet dat jij je voor deze amokmakerij leent om een tiental fotos van mijn pony’s te plaatsen op jou site, maar dat terzijde. De pony’s hebben maar liefst 2 schuilhutten waar ze niet in gaan omdat het buitenpony’s zijn. Ze kunnen dus droog staan maar willen dat gewoon niet. Brokken,wortels,muesli, hooi en water hebben ze in overvloed en ik heb een vrachtwagen zand laten kiepen zodat ze niet in de modder staan, maar ze willen in de nattigheid!! zet dat ook ff op jou site, dan ben ik van dat gezeur af. gr Coert Janssen.
Hier ben ik nog een keer. Ik was vergeten te vertellen dat mevr Karlas-te Beest van de vroegere AID, tegenwoordig Ministerie van landbouw en innovatie bij mij op de stoep is geweest met de mededeling dat ze diverse meldingen had gekregen over mijn pony’s. Ze bevestigde dat ze er beslist niet ondervoed uit zagen en ze voldoende stalling hadden. Alleen dat ze in de modder liepen was voor gewone burgers volgens haar een raar gezicht, maar dit had niets met het welzijn van de dieren te maken. Er zijn dus mensen die zich met (andermans) zaken bemoeien waar ze absoluut geen verstand van hebben. Ik kijk uit naar je vervolg artikel op jou site. gr. coert janssen

Bij deze dus aangevuld met alle informatie.

 

De