29 december 2011

Gemeente Ubbergen wil een vrijwilligerssteunpunt

De gemeente Ubbergen werkt aan het opzetten van een vrijwilligerssteunpunt. Organisaties en individuen benaderen de gemeente regelmatig met een vrijwilligersvraag. Ook mensen die vrijwilligerswerk zoeken, melden zich bij de gemeente. Met een steunpunt kunnen vraag en aanbod bij elkaar komen.

Vrijwilligerswerk

De gemeente vindt vrijwilligerswerk erg belangrijk. Het biedt inwoners de kans om maatschappelijk nuttig bezig te zijn. Het is een manier om sociale contacten te onderhouden en het geeft structuur aan de dag. En mensen zonder betaald werk kunnen toch hun kwaliteiten benutten. Voor organisaties of mensen met weinig geld zijn vrijwilligers vaak een uitkomst.

 

Vrijwilligerssteunpunt

Sommige gemeenten maken al gebruik van een vrijwilligerssteunpunt. Ter oriëntatie heeft gemeente Ubbergen gesproken met onder andere vrijwilligerssteunpunten in de gemeenten Heumen en Groesbeek. De oriëntatiefase is nu voorbij en de gemeente Ubbergen gaat nu verder met gericht zoeken naar plekken waar vraag is naar vrijwilligers en met bemiddeling. Daarnaast komen er flyers, folders, maar ook een website waar men alle informatie kan vinden met betrekking tot vrijwilligerswerk. Via de huis-aan-huis krant, de Rozet, houden we u uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.