20 december 2011

Kerstendal for All.

Kerstendal for All.  Onder deze slogan wordt gemeenschapshuis Kerstendal  in Berg en Dal op dit moment ingrijpend verbouwd. Zie hiervoor de foto’s op de website: www.kerstendal.nl. Mede door de financiële steun van de provincie, de gemeente Groesbeek, het Oranje fonds en Rabo bank Rijk van Nijmegen heeft het bestuur in oktober jl het startschot kunnen gegeven aan deze revitalisering, een fors project van bijna 3 ton. De voormalige Scoutingruimtes in de kelder worden voorzien van meer buitenlicht en directe toegang en ook worden de gewenste voorzieningen voor kinderdagopvang en buiten schoolse opvang aangebracht. Vanaf maart zal Kerstendal met haar prachtige bosrijke omgeving ook door Domino, het kindercentrum voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang, de bruisende buurtaccommodatie.  Door deze bouwkundige verbetering van de kelderruimtes worden de bestaande ruimtes op de begane grond multifunctioneel inzetbaar. Het bestuur heeft het plan in de voormalige crecheruimte, ideaal liggend bij de ingang in een mooie ronding, te bestemmen als “de huiskamer van Berg en Dal”. Een ruimte waarvan overdag  de senioren en in de avond  de jeugd gebruik kan maken. Een ruimte die gebruikt kan worden voor het leggen van een kaartje, computeren, gezellig een kopje koffie of thee en andere zelf in te vullen activiteiten Kortom een ontmoetingsplaats die kosteloos toegankelijk zal zijn. Het bestuur hoopt dat dit de dorpsbewoners uitnodigt elkaar te ontmoeten en samen iets te organiseren. Direct nadat Domino haar intrek heeft genomen in de nieuwe ruimte in maart 2012 zal de crecheruimte ter hand worden genomen. Het bestuur is wel nog druk bezig hiervoor de financiele middelen te vergaren oa middels fondswerving. Uiteraard zal ook de nodige zelfwerkzaamheid worden gevraagd van de eigen gemeenschap. Op vrijdag 6 januari 2012 zal de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners van Berg en Dal worden gehouden en vanaf 21.00 uur is iedereen welkom en men kan dan ook de voortgang van dit project aanschouwen. zie de foto’s.

DSC_5646_Kerstendal