7 december 2011

Start nieuwe praktijk Bij Jezelf in Beek

Woensdag 7 december is de nieuwe praktijk van Cobi Nijhuis-Remmerde, “Bij Jezelf” voor Natuurgeneeskunde en Rouwbegeleiding van sart gegaan in het gezondheidscentrum De Gelderse Poort in Beek aan de Hazeldonklaan 2. Ze deed dit met een openingsreceptie in het pand. zie de foto’s.

DSC_2118_Bijjezelf

Cobi Nijhuis-Remmerde links op de foto

Verander je wereld…. en begin bij jezelf (uit de Rozet van 1 december)

 

BEEK. 7 december start Cobi Nijhuis – Remmerde haar praktijk “bij jezelf” voor Natuurgeneeskunde en Rouw-begeleiding in Beek, Hazeldonklaan 2.

 

Op woensdag 7 december van 17.00 – 19.00 u is er in gezondheidscentrum De Gelderse Poort, Hazeldonklaan 2 te Beek een receptie ter gelegenheid van de opening van praktijk ‘bijjezelf’.

In het Gezondheidscentrum kun je op de woensdag bij haar terecht voor lichamelijke klachten, biedt zij hulp bij levensvragen en begeleidt zij mensen die worstelen met een verliessituatie.

Door haar werk van ‘nazorg’ bij een vervoerbedrijf heeft zij jarenlange ervaring opgebouwd in gesprekken met nabestaanden van zelfdoding en is zij een luisterend oor voor gewonde reizigers.

Wat kan zij voor je betekenen?

Indien je onder behandeling bent (of bent geweest) van een reguliere arts en wil je weten of voor je klacht een Natuurgeneeskundig therapeut het ontbrekende puzzelstuk is in je genezing, maak dan een gratis proefafspraak van een half uur op 7 december. Ziekte kan een oorzaak zijn van blokkades in de energiebaan. ‘Het gevoel van vastzitten’.

Het doorstromen van energie is voor elke cel in het lichaam essentieel om je fit te voelen. Wanneer er geen verbinding mogelijk is, worden we vermoeid en kunnen andere klachten zich openbaren. Met het doorgeven van energie via de handen (magnetiseren), brengt Cobi weer balans in lichaam en geest.

Veel klachten vinden de oorzaak in onverwerkt verdriet.

Als rouwbegeleider, begeleidt zij mensen die hierin vastlopen. Dit kan het geval zijn bij het overlijden van een dierbare, maar ook door het wegvallen van perspectief door ziekte, scheiding of verlies van baan. Het komt voor dat mensen op latere leeftijd lichamelijke en psychische klachten krijgen die te maken hebben met problemen uit de jeugd of een eerder opgelopen trauma.

‘Traumaopstellingen’ kan een effectieve methode zijn om weer grip te krijgen op je huidige leven.

Welke hulpvraag je ook hebt, het doel van het gesprek of behandeling richt zich op hoe je de bron bij jezelf kunt vinden en daarbij kunnen methoden en gesprekken in elkaar overlopen die genezing  kunnen bevorderen.

Zingevingsavonden

Elke maand wil Cobi in De Gelderse Poort een ‘Zingevings-avond’ houden. (Op de eerste maandag van de maand)  De eerste start op 9 januari van 20 – 22 uur. Dit wordt een meditatieavond  met muziek en gedichten.  Elke maand heeft het een ander thema. Zo komen ook avonden rond zelfdoding, verlies en rouw en familieopstellingen aan bod.

Opleiding

Cobi heeft haar kennis opgedaan door de vele gesprekken met nabestaanden en gewonde reizigers. Ook haar opleidingen psychologie in de praktijk (Levenscoach) en stresscouncelor, HBO opleiding Natuurgeneeskundig therapeut Post-HBO opleiding rouwconsulent en Opstellingen als traumaverwerkingsmethode hebben bijgedragen aan haar kennis en ervaring.

 

Contact

Voor het maken van een afspraak kun je bellen met: Cobi Nijhuis, M:06-10905358 of stuur een mail: info@bijjezelf.nl

Meer informatie is te lezen op website www.bijjezelf.nl

 

De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Nijhuis is aangesloten bij de beroepsvereniging Het Verbond en de RBNG . (Stichting HBO register beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg. )