2 december 2011

Expositie Cor Melchers in Val Monte Berg en Dal

PERSBERICHT EXPOSITIE COR MELCHERS BIJ GOLDEN TULIP VAL MONTE

Naïef en expressief zoekend naar passie.

Ongetwijfeld is deze titel terecht op het werk van kunstschilder Cor Melchers van toepassing. Zijn schilderijen verraden meteen een wat romantische blik op een ongecompliceerde wereld. Een wereld waar we in kunnen wegdromen. De ontdekking  van een vrolijk lijnenspel vol met expressieve kleuren geven de kijker een tevreden blik op harmonie en eenvoudig geluk , dat bij wijze van spreken van zijn schilderijen afspat.

Vanaf december 2011 t/m mei 2012 zijn in Golden Tulip Hotel ,, Val Monte”” in Berg en Dal  bij Nijmegen, maar liefst 20 van zijn fraaiste werken te zien. In deze rustieke ambiance, komen zijn  vrolijke werken erg goed tot hun recht.

Al eerder zijn deze kleurrijke schilderijen in en rondom Nijmegen te zien geweest. Maar ook verder van huis waren zijn exposities een waar succes. Zelfs in Museum Slager in Den Bosch waren begin 2009 een aantal werken te zien.

In diverse steden als Nijmegen, Amsterdam, Alkmaar ,  Groningen, Deventer, Amersfoort, Ede, Buren, en Den Haag zijn al schilderijen  van Cor Melchers op exposities te zien geweest.

Ooit begonnen als liefhebber van de schilderstijl van Toon Tieland, heeft Cor Melchers een eigen weg ingeslagen. Stijlkenmerken van deze kunstenaar  zijn zeker aanwezig, maar Cor weet zijn eigen verhaal op een heldere manier in kleuren om te zetten. Geen wonder, dat hij als beginnend schilder in 2008 in zijn gemeente Lingewaard de eerste Mieke Bles-kunstprijs uitgereikt kreeg.

Inmiddels gaan steeds meer van zijn werken naar het buitenland. Maar gelukkig laat deze inwoner van Huissen, zijn eigen regio  niet in de steek.

Hij verzorgt workshops op locatie, maar is ook actief als workshop-docent schilderen in het Dominicanenklooster te Huissen. U kunt voor meer informatie zijn website www.cormelchers.nl raadplegen. Hij  is ook aangesloten bij de groep Nederlandse beoefenaars van Naïeve Kunst: www.nederlandse.naievekunst.nl

Zijn schilderijen zijn te koop. Er liggen prijslijsten met titels en prijzen op de bestemde plaatsen. Zijn telefoonnummer is 026-3257425.

Het adres van Hotel Golden Tulip Val Monte is Oude Holleweg 5, 6572AA Berg en Dal/Nijmegen.