20 november 2011

28e Zevenheuvelenloop

De 38-jarige Ethiopiër Haile Gebrselassi heeft vandaag de 28e editie van de Zevenheuvelenloop gewonnen. Hij legde de vijftien kilometer rond Nijmegen af in   42 minuten en 42 seconden.  De tweevoudig olympisch kampioen bleef de Keniaan Vincent Kipruto een halve minuut voor. Beste Nederlander was Patrick Stitzinger op de vierde plaats. Koen Raymaekers finishte als zesde. Gebrselassie liep in 1994 voor het eerst de Zevenheuvelenloop, die hij destijds won in 43 minuten. Zondag veroverde hij zijn vierde zege in vijf deelnames. Alleen in 2001 troefde Felix Limo de vedette uit Ethiopië af. Bij de vrouwen won Waganesh Mekasha, eveneens uit Ethiopië. Haar tijd: 48.33. zie de foto’s (komen nog meer)  

DSCF4129Haile

Op de foto de winaar bij de doorkomst in Berg en Dal