19 november 2011

Vissen gered uit Eendengat in Ooij

Een oplettende Ooijse bewoner zag vrijdagmiddag dat er diverse dode vissen dreven in het spaarzame water van het “Eendengat”, dat is gelegen achter het dorpshuis “De Sprong” in Ooij. Ook zag hij, dat er ook nog veel levende vissen in het water zaten, die nauwelijks nog kans hadden om te overleven. Daarom werden door hem zowel het Waterschap Rivierenland, de beheerder van het water en visvereniging “de Voorn” gewaarschuwd, die gezamenlijk op zaterdag actie ondernamen om de vissen te redden en de dode vissen te verzamelen. Het waterpeil in de vijver is de laatste tijd zo laag geworden, dat er bijna geen leven meer mogelijk is. De fontein, ooit geschonken door de Ooijse winkeliers, was al eerder gestopt, omdat er veel modder werd opgezogen. De vijver moet nodig van het overtollige slib ontdaan worden, wat door het waterschap gedaan moet worden. Buurtbewoners klagen al regelmatig over de stank van het water en de rotzooi, welke er in ligt. Ook de bermen/zijkanten worden slecht bijgehouden, wat voor de buurt een doorn in het oog is. Met behulp van een platte boot van het waterschap konden de nog levende vissen uit het water geschept worden. Ze zijn later overgebracht naar de Wilhelminaplas in Ooij, waar nog wel voldoende water staat. zie de foto’s

DSC_5475_vissen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.