14 november 2011

Bever bouwt dam in Ubbergen

Naar aanleiding van het bezoek van de bever in Ubbergen zijn een aantal aanpassingen gedaan in  het ontwerp van de landschappelijke inrichting nabij de Havo school.  Doordat de bever benedenstrooms op een hele slimme plek een dam heeft gebouwd, zou het waterpeil van de vijver rond de school hoger worden dan bedacht. Er is nu voor gekozen om twee waterpeilen in het gebied te hanteren. De vijver zal een lager peil krijgen dan het doorstroom moeras. Op deze manier zal de bever zijn gang kunnen gaan en ondervindt de school geen overlast van het opstuwende water. Het water van de vijver rond de school wordt straks naar het oosten afgevoerd ipv het westen want daar zit tenslotte de beverdam. De uitvoering is in handen van Stichting Het Geldersch Landschap. zie de foto’s.

DSCF1020_bever

zie artikel in de Gelderlander van 181111

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie