12 november 2011

Sinterklaas komt aan in Nijmegen

Vroeger dan was afgesproken kwam Sint Nicolaas zaterdagmiddag per boot aan op de Waalkade in Nijmegen. En onder een stralende zon zette hij voet aan wal, waar hij werd verwelkomd door burgemeester Thom de Graaf. Onderweg naar het podium, waar voor de Sint een nieuw Sinterklaaslied werd gezongen en waar hij, uit handen van burgemeester de Graaf de vergunning kreeg om de komende weken over de daken te rijden, werden veel handjes van de kinderen geschud, die in groten getale naar de Waalkade waren gekomen. Onder muzikale begeleiding van de Stefaantjes en het Pietenorkest,  trok de Sint vervolgens met zijn 130 Zwarte Pieten door de straten van het centrum van Nijmegen om vervolgens uit te komen op de Grote Markt. Ook daar werd het nieuwe lied, dat was gemaakt door de dirigent van Kinderkoor Dukenburg, ten gehore gebracht. zie de foto’s

DSCF2543_Sint_Nijmegen