9 november 2011

Lichtjesoptocht in Beek en 3 dagen carnaval in Beek

A.s. vrijdag, 11 november 2011 wordt de eerste lichtjesoptocht in Beek gehouden. Omdat het de elfde van de elfde van de elfde is, hetgeen maar 1x in de honderd jaar voor komt, heeft de Beekse carnavalsvereniging “De Cavalieren”, dit initiatief genomen en trekt er een carnavalslichtjesoptocht over de Rijkstraatweg in Beek vanaf de Rabobank tot de Musschenberg. De Cavalieren starten ’s morgens al om 11.11 uur met het Heks hijsen om vervolgens om 13.11 uur door te gaan met een kroegentocht. De traditionele Beekse St. Maartenoptocht start vervolgens om 18.31 uur met als grote happening daarna de Lichtjesoptocht om 19.11 uur. Ook de Rotterdamse zomercarnavalsprinses zal hier aan deelnemen. Na de optocht is een groot feest in de feesttent op de parkeerplaats van de Kerkberg. De volgende dag, zaterdag 12 november is de Prinsenproclamatie om 20.11 uur in de feesttent op de kerkberg en op zondag 13 november volgt op 13.31 uur de prinsenreceptie voor de nieuwe prins met een optreden van Willie & de Billies. Op 10.11 uur wordt de heks weer naar beneden gehaald. De organisatie vindt, omdat het maar één keer in de honderd jaar is, dat je dit niet mag missen.

DSCF8390

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.